Per 1 september 2022 is Morris Merza gestart als Trainee bij EEGA Groep. Zijn Traineeship staat in het teken van Buitengewoon Ontwikkelen op alle vlakken. Hij mag zijn Traineeship aftrappen bij EEGA Plus. In dit interview vertelt hij over de start van het Traineeship, zijn zoektocht én zijn enthousiasme voor o.a. bordspellen!

Toegepaste Psychologie, PostNL en EEGA Groep

Net zoals een aantal anderen binnen EEGA Plus heeft Morris de studie Toegepaste Psychologie afgerond. Morris: “Qua werkervaring heb ik vrijwel niks gedaan wat aansluit bij mijn studie. Ik ben nog starter. Voordat ik bij EEGA Groep startte, heb ik bij PostNL gewerkt in Zwolle. Daar deed ik de voorbereidingen voor de bezorgers. Ik begon daar om 03:30 uur waar ik tot ongeveer 11:00 uur doorwerkte. Ik ben daarmee begonnen, zodat ik ’s ochtends kon werken en ’s middags mijn studie kon afmaken. Toen ik mijn studie afrondde, volgde de coronaperiode…”

Hoe ben je vervolgens bij EEGA Groep terecht gekomen?

Hij vervolgt enthousiast: “Door een vacaturealert! Toen ik de vacature zag, heb ik vervolgens op de website gekeken van EEGA Groep. Eigenlijk sloten alle eisen mooi bij mij aan. Starter, weinig ervaring in het werkveld én mensgericht. Ik was niet zozeer op zoek naar een Traineeship, maar toen ik het tegen kwam, dacht ik: eigenlijk is het ideaal. Ik ben zelf nog zoekende naar wat ik nou écht leuk vind en waar ik goed in ben. Ik heb vroeger bijvoorbeeld stage gelopen bij AOC Oost. Een school in Almelo waar ik jongeren met ASS (autismespectrumstoornis) persoonlijk begeleidde. Ik weet nog dat ik dat onwijs leuk vond. De manier waarop zij zich ontwikkelden: dat vond ik mooi om te zien. Uiteindelijk heb ik dus besloten om te solliciteren voor het Traineeship bij EEGA Groep.”

Een zoektocht naar…

“Mijn verwachting van het Traineeship is het loopbaanvak van alle kanten kunnen bekijken. Mezelf op die manier ontwikkelen, zodat ik iets doe waar ik goed in ben én wat ik wil. En vanuit die rol wil ik uiteindelijk iets kunnen betekenen voor anderen. Dat is iets wat ik wil bereiken. Het is een zoektocht waar je doorheen gaat en jezelf afvraagt: wat kan ik? Wat zijn de werkzaamheden? Past dat bij mij of juist niet? Ik hoop daar antwoorden op te krijgen!”

Waar krijg je energie van?

“Van de mensen. Ik krijg heel veel energie van de werknemers. Als ik merk hoe gepassioneerd zij over hun werk praten, hoe open ze staan voor vragen en ook voor mij als persoon. Dat het oké is dat ik er ben. Daar krijg ik energie van! Het spontane, zoals een potje tafeltennissen, en het speelse: ook dat geeft mij energie. Ik ben helemaal gek van spelletjes: vooral bordspellen. Eigenlijk probeer ik elk weekend met vrienden samen te komen om een bordspel te spelen. Verder doe ik aan schaken (op redelijk hoog niveau): ook wel een uit de hand gelopen hobby!”

Alles uitstippelen of met de dag leven?

“Ik denk er tussenin. Alhoewel, ik denk dat ik meer neig naar alles uitgestippeld. Ik ben wel iemand die steeds verder probeert te kijken. Past ook wel goed bij schaken bijvoorbeeld. Dan moet je echt vooruit kijken. Soms verlies ik mezelf een beetje in dat ik al aan bepaalde dingen denk, die nog helemaal niet van toepassing zijn. Ik probeer wel wat meer met de dag te leven, als in: we zien wel. Dat is ook wel een leerpuntje voor mezelf. Ik wil ook weer niet té veel in de toekomst kijken.”

Enthousiasme

Of er bepaalde dingen zijn die Morris andere mensen wil meegeven? Jazeker! Hij vervolgt: “Misschien het speelse aspect. Dat het niet altijd maar serieus hoeft te zijn. Ik kan wel heel serieus zijn, maar ik vind het ook belangrijk om even iets geks te doen tussendoor. Even een potje tafeltennis of een spelletje doen. Ik kan echt heel enthousiast worden daarvan en ben ook zeker competitief ingesteld. Over het algemeen denk ik dat ik mensen in mijn enthousiasme kan meenemen.”