Sinds 1 juli 2021 heeft Jeroen Hengelaar allesbehalve stilgezeten. Tijdens zijn Traineeship binnen EEGA Groep heeft hij met diverse interne bedrijven en functies mogen kennismaken. Per 1 juli 2022 mag hij zich officieel Trajectondersteuner binnen EEGA Plus noemen. In dit interview vertelt hij meer over zijn Traineeship, ervaringen én over hetgeen waar hij enthousiast van wordt!

Interesse in gedrag

Of hij altijd al die connectie met Mens & Arbeid had? Zeker niet. Jeroen: “De connectie van Mens én Arbeid is wel echt bij EEGA Groep ontstaan. Ik heb Psychologie gestudeerd. Het gedrag van mensen heb ik altijd heel interessant gevonden. Ik wil altijd de waarom erachter zoeken. Daar is mijn interesse denk ik vandaan gekomen en dat is in ieder vak terug te zien, ook in arbeid. Wat ik binnen EEGA Groep dan ook interessant vind, is: hoe krijg ik dat potentieel aan de slag? Iedereen verdient namelijk een kans op de arbeidsmarkt.”

Als trainee aan de slag

Per 1 juli 2021 begon Jeroen als trainee binnen EEGA Groep. Hij ging van start binnen EEGA Plus. “Het Traineeship startte in de zomervakantie, waardoor ik in het begin voldoende de tijd kreeg om de organisatie beter te leren kennen. Al gauw werd ik gevraagd om te helpen bij beroepskeuzeonderzoeken. Begin januari heb ik de stap naar Werkcoach gemaakt, waarbij ik mij ook voor een dag in de week bezighield in het OC (Opleidingscoach) domein. Deelnemers konden bij mij terecht voor vragen en advies.”

Naast zijn tijd bij EEGA Plus heeft Jeroen ook kort bij Mens & Zo meegelopen. Mens & Zo is hét bureau voor loopbaanbegeleiding. “Bij Mens & Zo heb ik vooral kennisgemaakt met het bedrijf, ben ik meer te weten gekomen over hun werkwijze en ben ik af en toe mee geweest op gesprek. Echter had ik mijn werkzaamheden bij EEGA Plus. Mede om deze reden én het feit dat ik mijzelf meer vond passen bij EEGA Plus, heb ik gekozen om bij EEGA Plus te blijven. Ik vind het leuk om ergens mee bezig te zijn waar ik echt nodig ben. Daarnaast kijk ik of het bij mij past. Het is dus een soort combinatie van wat er nodig is en hoe ik mijzelf daarin zie passen. Bij EEGA Plus zit ik helemaal op mijn plek. Vanaf 1 juli 2022 ben ik daar officieel Trajectondersteuner!”

Toevoeging binnen EEGA Plus

Leergierig, doortastend én creatief. Drie eigenschappen die hij zo opnoemt. Waar hij enthousiast van wordt? “Creatieve oplossingen die goed werken! Dat je een weg vindt die werkt, die anders is of waar niet over nagedacht is. Deelnemers geef ik mee dat er altijd een oplossing is. Hoe raar of groot het probleem ook lijkt. Er is altijd een oplossing en waarschijnlijk heeft iemand anders daar ooit al eens voor gestaan.”