Karina Hoekstra

Ik had nooit gedacht nu te zitten waar ik zit, trainee loopbaanprofessional bij EEGA Groep. Ik heb een achtergrond in maatschappelijk werk en heb zo’n 19 jaar in de WAO gezeten. Halverwege 2020 besloot ik om eindelijk weer tijd te besteden aan mezelf. Inmiddels ben ik 57 jaar en zijn mijn kinderen oud genoeg om voor zichzelf te kunnen zorgen. Niets doen tot mijn pensioen zag ik niet zitten. Ik wilde weten wat ik nog wél kon, zowel lichamelijk als mentaal.

Werkfit traject

Het UWV dacht met me mee en bood me een Werkfit traject aan. Zo kwam ik in contact met Paula Paus van Mens & Zo. Er was meteen een klik en de samenwerking wierp al snel zijn vruchten af. We zijn in januari 2021 gestart en in maart 2021 kreeg ik de vacature Traineeship Loopbaanprofessional voorgeschoteld om ermee te stoeien. Kijken wat wel of niet zou aanspreken. Het sprak me zo aan, dat ik echt wilde solliciteren om zo te oefenen. Ik verwachtte niet dat ik aangenomen zou worden, maar kwam elke ronde door en uiteindelijk ben ik één van de vier trainees geworden! Ik heb geen dag spijt gehad van mijn carrièreswitch.

Loopbaancoach

Sinds juli 2021 loop ik bij Mens & Zo mee als loopbaancoach, ik heb het daar ontzettend naar m’n zin en vind het heel leuk om te doen. In januari ga ik een tijdje meelopen bij EEGA Plus, zo krijg ik een goede indruk van de verschillende organisaties en coachfuncties. Uiteindelijk heb ik dan een goed beeld kunnen vormen om te kijken welke coaching rol het beste bij mij past.

Nieuwe methodieken

Het werken met mensen blijft mijn voorkeur hebben. Iemand begeleiden naar werk, helpen zoeken naar wat hij/zij wil, Werkfit maken, al deze onderdelen vind ik leuk om te doen. Ik leer nieuwe methodieken te gebruiken zoals: het Kwaliteitenspel, Inspiratiespel en sollicitatietraining geven. Helpen bij het maken van een cv, sollicitatiebrief en LinkedIn profiel. De periode dat ik straks bij EEGA Plus mee ga kijken, laat ik mij verassen met wat ik daar allemaal kan leren. Het is een spannend en leuk traineeship vol uitdagingen en leermomenten, waar zelfreflectie zeker ook om de hoek komt kijken.

Werkplezier

Wat me het meest op valt bij EEGA Groep, is dat iedereen met heel veel plezier werkt. Ze zijn ontzettend gemotiveerd en zijn bereidt om een ander te helpen en te begeleiden daar waar nodig is. Ook als trainee merk ik dat iedereen klaar staat met advies en tijd en ruimte vrij maakt om je mee te laten kijken hoe zij het doen. Het is een hele fijne organisatie om te werken!

 

Karina Hoekstra

Trainee EEGA Groep