Ben jij dé vraagbaak als het gaat om Tweede Spoortrajecten? Word jij blij van o.a. een vrije agenda, een hecht team en een premievrij pensioen? Misschien word jij wel onze Re-integratieconsulent Tweede Spoor in Twente. Hieronder vertellen we je alles over de functie en Mens & Zo én deelt onze collega Manon wat zij zo bijzonder vindt aan het werk. Benieuwd of wij een match vormen? Lees gauw verder!

Over ons

Mens & Zo is een loopbaanbegeleidingsbureau en coacht werkgevers, werknemers en werkzoekenden actief bij Re-integratie, Outplacement en Loopbaantrajecten. Ook bieden we de UWV-diensten ‘Modulaire Diensten’, ‘Werkfit maken’ en ‘Naar Werk’. We zijn werkzaam in bijna heel Nederland en onze hoofdlocatie is gevestigd in Deventer. Onze manier van werken kenmerkt zich door vlot schakelen, het tempo erin houden en denken in perspectief, kansen en mogelijkheden. Dit combineren wij met oprechte interesse in onze klanten en een tikkeltje nuchterheid en humor. Ons doel? Concreet resultaat boeken in relatief korte tijd.

Over jou als Re-integratieconsulent Tweede Spoor

Als Tweede Spoor Re-integratieconsulent ben jij het eerste aanspreekpunt voor werknemers en werkgevers én schakel je met betrokken externe partijen. Je bent voornamelijk actief bezig met het begeleiden van mensen. In dit proces komen jouw oplossingsgerichtheid en creativiteit goed van pas: je onderzoekt de mogelijkheden, vaardigheden en wensen. Al deze Tweede Spoortrajecten voer je uit volgens de Wet Verbetering Poortwachter.

Hiernaast rapporteer je zorgvuldig en houd je caseload op orde. Je vindt het leuk om bedrijven te benaderen, het gesprek aan te gaan en te kijken of er een relatie opgebouwd kan worden. Je werkt over het algemeen vanuit ons kantoor in Hengelo of Deventer. Voor afspraken maken wij gebruik van spreeklocaties en gaan wij, indien nodig, ook bij cliënten thuis op bezoek.

Kortom, jij bent dé vraagbaak als het gaat om Tweede Spoortrajecten. Zo ook voor ons als collega’s! Je helpt ons bij vragen, geeft ons advies of werkt een nieuwe collega in. Hebben we het over Tweede Spoor? Dan hebben we het uiteraard over jou.

Manon aan het woord

”Iedereen verdient een fijne, passende werkplek en een leven dat in balans is. In ons werk help je mensen deze kansen en balans te vinden. Een mooie opdracht om mee aan het werk te zijn of te gaan! Binnen Mens & Zo krijg je de kans dit op je eigen manier te doen. Het speelveld is helder, maar hoe jij vervolgens ‘het spel’ speelt, is aan jou. Je krijgt dus veel vrijheid over de invulling van jouw werk en agenda. Verder is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en word je uitgedaagd mee te denken in nieuwe kansen en mogelijkheden voor het team.

Wil jij je inzetten voor mensen met loopbaanvraagstuk? Wil jij helpen hun perspectief te vergroten, zodat ze weer mogelijkheden en kansen gaan zien? Wil je mensen versterken en ze verder helpen? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!”

Dit zijn jouw collega’s in een notendop:

Enthousiast, gedreven en bovenal heel gezellig! Word jij onze Re-integratieconsulent Tweede Spoor? Dan kom je in een fijn team van 8 andere collega’s terecht. We vinden de sfeer in het team erg belangrijk. We werken veelal zelfstandig en daarom zorgen we dat er juist ook tijd is om samen te komen. Zo hebben we bijvoorbeeld eens in de acht weken een ‘Samen & Zo-dag’. Tijdens deze dag wisselen we kennis, vaardigheden en methodieken uit. Dat doen we iedere keer weer op een andere locatie (én onder het genot van een uitgebreide lunch). Natuurlijk is er dan ook tijd voor gezelligheid!

Dit ben jij in een notendop:

Jij weet met jouw creativiteit en flexibiliteit als geen ander mensen te motiveren. Je bent enthousiast, proactief én succesvol in het begeleiden en plaatsen van cliënten. De laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Daar weet je alles van! Je vindt het leuk om te netwerken en ziet kansen bij werkgevers. In jouw rol als Re-integratieconsulent Tweede Spoor werk je veelal zelfstandig, maar vind je het team erg belangrijk. Collega’s kunnen altijd bij jou terecht en andersom!

Wat wij verder belangrijk vinden:

 • Je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring en aantoonbaar Outplacement, Loopbaan- en Tweede Spoortrajecten begeleid;
 • Je hebt kennis van Wet Verbetering Poortwachter en actuele wet- en regelgeving sociale zekerheid;
 • Ervaring met uitvoeren van Re-integratie trajecten van het UWV is een pré;
 • Hbo werk- en denkniveau (een relevante opleiding heeft onze voorkeur bijvoorbeeld: HR, Register Casemanager, Psychologie richting Arbeid & Organisatie);
 • Je kent de arbeidsmarkt en hebt een stevig netwerk in deze regio;
 • Je bent in bezit van rijbewijs B.

Wat wij jou bieden:

 • Een dienstverband van 1 jaar met uitzicht op verlening;
 • Een premievrij pensioen;
 • Een salaris tussen €3200,- en €3800,- (op basis van 38 uur). We gaan graag met jou in gesprek over jouw kennis en ervaring, zodat we samen tot overeenstemming komen;
 • Een hecht team met een fijne sfeer, waarin we elke 8 weken een ‘Samen & Zo-dag’ hebben;
 • Het beheren van jouw eigen agenda;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Een leaseauto is mogelijk in overleg;
 • Een uitdagende functie met ontwikkelmogelijkheden;
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • Een laptop en mobiele telefoon.

Gewoon eens (online) koffie- of theedrinken?

Lijkt ons leuk! We maken graag tijd voor je vrij. Wil je ons gewoon eens spreken of heb je vragen? We (video)bellen graag met je of maken een afspraak bij ons op locatie. Zo heb je meteen een beeld van ons (en wij van jou)!

Solliciteren?

Zie jij jezelf als onze nieuwe collega en ga jij de uitdaging aan? Herken je jezelf in het profiel én ben je woonachtig in de aangegeven regio? Dan gaan we graag verder met je in gesprek. Tijdens het gesprek zijn we een en al oor. Een sollicitatie gaat voor ons verder dan het bespreken van alle vaardigheden en ervaring. We willen graag te weten komen wie jíj bent. Wat zijn je hobby’s? Waar krijg je energie van? Wat zoek je in een carrière? We zijn benieuwd! Graag zien we jouw cv en motivatiebrief tegemoet via info@mensenzo.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Paula Paus, tel: 074-7501487.